Servicio Técnico
acces privat

Pròxim Event

  • 00 Dias
  • 00 HR
  • 00 MIN
  • 00 SEG
+

El Concilivm, a la II Trobada de Confraries Bàquiques de Catalunya

Categories: Confraries,Events

Ens trobàrem totes les Confraries Bàquiques de Catalunya a les 10h del matí, a l’Ajuntament del Pont de Vilomara al Bages.

Varem visitar una veritable joia de l’arquitectura vitivinícola en pedra seca de Catalunya, i pràcticament úniques a nivell mundial. Es tracta d’algunes de les tines que hi ha al mig de la vinya.

Després ens vàrem traslladar a Mura, un petit i preciós poble de la comarca on vàrem dinar després de celebrar la reunió de la II Trobada de Confraries Bàquiques de Catalunya, en la qual es va treballar el següent ordre del dia:

 

1- Salutació de benvinguda.

2- Exposició de cada Confraria.

3- Proposta d’ampliació de la trobada a les Confraries dels Països Catalans.

4- Creació d’una Associació de Confraries Catalanes.

5- Comparació d’experiències en l’aplicació de la llei que regula la comptabilitat de les entitats i associacions.

6- Convocatòria 2016.

7- Torn obert de paraules.

 

Per la tarda, a les 20h de la tarda la Jove Confraria dels Vins del Bages (JCVB) celebrà la seva I Investidura de nous confrares, que va tenir lloc a l’espectacular Col·legiata Romànica de Sant Vicenç, del Castell de Cardona.

Posteriorment, el sopar, servit per l’equip del reconegut xef David Garcia, va efectuar-se a Palà de Torroella.

La JCVB va sorgir fa 6 anys, com un projecte ple d'il·lusió d'un grup d'amics amants del vi. Els compromisos eren clars: adquirir coneixements sobre els vins de la nostra terra de forma lúdica, i alhora entendre l'elaboració del vi com a una activitat digna d'indiscutibles arrels culturals que comporta la defensa de la terra i del treball humà. Gràcies a la confiança dipositada en ells durant tot aquest temps, aquell somni s'ha convertit en realitat. Actualment la JCVB s'ha consolidat com un grup de tast que cada convocatòria esdevé una nova experiència enològica en bona companyia.

Author: admin