Servicio Técnico
acces privat

Pròxim Event

  • 00 Dias
  • 00 HR
  • 00 MIN
  • 00 SEG
+

Els vins de les DO de Catalunya són líders al mercat català

Categories: Events,Noticies

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de Prodeca, Jordi Bort, ha presentat aquesta tarda a Barcelona la guia Catalan Wine Lanscapes.

Durant la presentació, el conseller ha anunciat que, segons les dades de consum relatives al període novembre 2013 anovembre 2014, els vins catalans són líders en el mercat de Catalunya, assolint una quota de mercat de quasi el 34% amb un increment del 3,8 punts percentuals (18,4% del volum) respecte el mateix període de l’any anterior. Aquestes dades demostren una tendència alcista els darrers 5 anys, passant d’una valor de 27,8% a 33,7% pel període indicat.

Si es segreguen les dades pels canals d’Alimentació i Hostaleria, el conseller ha explicat que en Alimentació es repeteix el lideratge aconseguit l’any 2013 i s’assoleix una quota del 33,7%, amb un augment respecte del període anterior del 2,9 punts percentuals (14,1% del volum). Pel que fa en Hostaleria, la quota és del 33,5% amb un augment del 5,4 punts percentuals (28,1% del volum), mantenint en aquest canal de comercialització la segona posició i retallant la diferència respecte del líder en 10,4 punts percentuals i deixant la diferència respecte el líder a només 3,7 punts percentuals.

Pel que fa al mercat interior del vi amb Denominació d’Origen (DO), el conjunt de les 11 DO catalanes augmenten la seva participació un 0,3 punts percentuals, assolint una xifra del 6,71%, la qual cosa les situa en el 5è lloc del rànquing.

En el mercat català de vi amb DO, en els darrers tres anys i pels períodes interanuals estudiats, el conjunt de les DO’s de Catalunya han augmentat un 4,4 punts de quota la seva participació assolint aquest any la primera posició.

Segons el conseller, “aquestes dades confirmen que la presència dels vins produïts per les 11 Denominacions d’Origen de Catalunya manifesten una tendència de creixement i consolidació i que progressivament van assolint les quotes de mercat que els correspon per la seva tradició i qualitat”.

 

Author: admin