Servicio Técnico
acces privat

Pròxim Event

  • 00 Dias
  • 00 HR
  • 00 MIN
  • 00 SEG
+

XXVI Investidura

Categories: Events

 

La cerimònia de la XXVI INVESTIDURA de nous consiliaris va tenir lloc a la Sala de Plens del Palau de la Diputació de Tarragona. En aquesta edició l’acte va comptar amb l’ acompanyament de la DO CAVA, presentat pel seu representant  Xavier Farré Navarrete.

La Pregonera va ser la Directora d’Esports de la Cadena SER a nivell nacional, Laura Martínez Martin, que en el seu parlament va repassar la història del llegat de l’esport, la comunicació i el vi.

El convidat per a ésser Investit d’Honor va ser el Director General de Port Aventura des del 2010, Fernando Aldecoa Llauradó. Va expressar la importància d’aquests actes d’afirmació en favor i benefici de les Denominacions d’Origen, que contribueixen a consolidar la cultura dels vins i la seva vinculació amb el territori.

Els nous investits en aquesta ocasió varen ser: Josep Panades Ollé,  Ariadna Piñol Martí, Angels Boada Vivó, Albert Tasias Valls, Esteban Herradon Jimenez, Mercedes Teruel Carrizosa, Ramon Uribe Rabago, Maria Pilar Guionnet Anguera i Jaume Calmet Garcia.

També ens varen acompanyar  les Confraries dels Vins del Bages i la Confraria dels Templers de Banyuls, sent investits com a membres honorífics de l’associació.

 

 

PREGONERA: Laura Martínez Martin

 

Nascuda a Tarragona el 1978, de professió periodista. Va començar la seva carrera professional a     Ràdio Móra d’Ebre, de la cadena SER. Actualment resideix a Madrid exercint com a Directora d’Esports de la Cadena SER. Aquest càrrec el va assumir als 27 anys, després d’haver estat l’enviada al Mundial de futbol a Sud-àfrica.

 

Pregó Laura Martínez Martin

 

 

 

 

INVESTIT D’HONOR: Fernando Aldecoa Llauradó 

 

 

Nascut a Tarragona el 1967, llicenciat en Ciències Empresarials i amb un Màster en Direcció d’Empreses per ESADE. Va començar a treballar a Port Aventura el 1994, un any abans de la seva obertura, i des d’aleshores ha exercit diverses funcions en el projecte, inclosa la Direcció General entre 2010 i 2014.

 

Discurs Fernando Aldecoa Llauradó

 

 

 

 

DO INVITADA: DO. Cava  – Xavier Farré Navarrete

 

L’origen d’aquesta DO es troba associat a l’esplendor de la viticultura catalana de mitjans del segle XIX. Diverses famílies de Sant Sadurní d’Anoia inicien la recerca d’aquesta nova tècnica d’elaboració i l’apliquen als conreus de la zona, fruit dels estudis i assajos que fan, vinculats al prestigiós Institut Agrícola Català de Sant Isidre. D’aquesta manera neix el Cava, amb una identitat que li és pròpia i diferent de qualsevol altre vi escumós de qualitat.

El 1872, s’elaboren al municipi de Sant Sadurní d’Anoia les primeres ampolles de Cava seguint el mètode tradicional de segona fermentació a l’ampolla. S’inicia així l’elaboració i la vila es converteix en la capital neuràlgica del Cava. Durant els anys vint del segle passat, el Cava es consolida en el mercat espanyol, on té un gran creixement en els seixanta i és també internacionalment en els vuitanta. Avui és un dels sectors vitivinícoles més dinàmics i pròspers de la viticultura, essencialment catalana, amb una producció que ha superat els 220 milions d’ampolles a l’any, que arriben a consumidors de  tot el món.

La “Regió del Cava” la formen un total de 159 municipis de les províncies de Barcelona(63), Tarragona (52), Lleida (12), Girona (5), La Rioja (18), Àlaba (3), Saragossa (2), Navarra (2), València (1) i Badajoz (1) que, en conjunt, configuren la zona de producció delimitada del Cava i, per tant, són els únics amb capacitat legal plena per a produir aquest tipus de vi escumós i comercialitzar-lo amb aquest nom.

 

JOSEP PANADES OLLÉ

 

ARIADNA PIÑOL MARTÍ

 

ANGELS BOADA VIVÓ

 

ALBERT TASIAS VALLS

 

ESTEBAN HERRADON JIMENEZ

 

MERCEDES TERUEL CARRIZOSA

 

RAMON URIBE RABAGO

 

MARIA PILAR GUIONNET ANGUERA

 

JAUME CALMET GARCIA

 

El restaurant on es va realitzar el sopar de gala en aquesta ocasió tant especial de la celebració dels XXV anys de la creació de l'associació, fou al Restaurant la Boella (www.laboella.com) es va degustar el següent menú maridat amb els caves de la DO invitada:

 

 

 

 

Author: admin