Servicio Técnico
acces privat

Pròxim Event

  • 00 Dias
  • 00 HR
  • 00 MIN
  • 00 SEG
+

1er VIATGE al Celler Joan d’Anguera i Miravet

Categories: Events

 
 Va comptar amb l’assistència de 19 associats i 11 convidats. L’objecte de la sortida era conèixer els vins de Joan d’Anguera, un capdavanter del territori en implantar el nom de la bodega coma vi en les cartes dels restaurants del Camp de Tarragona i consolidar la qualitat dels productes. Vam conèixer, també, el procés de transformació cap a la biodinàmica, com a model de gestió de les vinyes i els nous vins certificats ja des de 2009.

El viatge es va completar amb el contrast del paisatge del riu, el patrimoni històric-artístic del castell de Miravet i les panoràmiques paisatgístiques, juntament amb la dimensió humana de la gent del poble, la migrada oferta gastronòmica d’un territori ple de potencialitat, i la singular experiència de la recreació dels terrissaires que van donar vida al poble i ara transmetia magistralment Àngel en clau antropològica.

Un viatge rodó, amb puntualitat en els horaris, tot i els 25 minuts emprats en baixar l’autobús del castell, per poder maniobrar entre un estret camí i els carrers del poble de Miravet.

L’acollida al celler Joan d’Anguera va vindre de la mà de la Mercè, la mestressa, directora i mare dels Joan d’Anguera. Ens va explicar el procés de transformació per potenciar les qualitats dels terrenys i traslladar-ho als raïms, fent que els ceps tinguin el seu temps i fugint de forçar una economia productiva.

Els vins joves que varem degustar a Joan d’Anguera són:

  • Altaroses.
  • Argatà.
  • Burgader.

Aquests vins els varem acompanyar d’extraordinàries coques de verdures i d’arengada, del forn de Cristina Miró (Serra d’Almos). La casa-bodega, adequada també per a visites i cates, va arrodonir la primera etapa d’un viatge primaveral en el qual la climatologia va acompanyar plenament.

Pel que fa al riu, durant tot l’hivern han baixat més de 1.000m3/segon, la qual cosa va fer inviable la navegació. El passeig de barca amb llagut va quedar cancel·lat, per seguretat, i l’autocar va haver de fer el recorregut fins a Miravet passant el riu per Móra. Els estrets paisatges igualment ens van sorprendre, com també ho faria la destresa de l’Àngel, el terrissaire que ens va oferir una lliçó magistral i un poema visual de transformació d’argila en estris ancestrals amb valor d’ús, que coexisteixen amb la modernitat d’eines copiades i fabricades en sèrie, lluny del mestatge artesanal i creatiu que exercia l’Àngel.

El dinar es va realitzar al Restaurant Pizzo, de Miravet, amb el següent menú:

Entrant:   Saltejat de bolets amb gambes

Plat:   Solomillo de porc amb ceba confitada a la crema de Jérez

Postres:   Gelat.

Aigua, cafè i vins del Celler Padró (DO. Tarragona)

El dinar va comptar amb la voluntarietat del casal, i el detall de la copa de cava acollidora i gratificant del matí calorós, tot esperant els plats.
Després varem visitar el majestuós castell de Miravet, impactant, amb detalls sorprenents de la història narrats pel guia que posà èmfasi en remarcar que estàvem en la darrera construcció dels Templers a la península. L’esforç de pujar a la terrassa per la claustrofòbica escala de cargol, un estri més de defensa, ens va compensar amb la vista espectacular del riu i les muntanyes.

Author: admin

Deixa un comentari