Servicio Técnico
acces privat

Pròxim Event

  • 00 Dias
  • 00 HR
  • 00 MIN
  • 00 SEG
+

Investits d’Honor

2009

PREGONER: Josep Gomis i Martí

Neix a Montblanc el novembre del 1934 ha estat un dels polítics montblanquins del segle XX de trajectòria política més àmplia i prolífica: vint-i-cinc anys a l'Ajuntament de Montblanc, dels quals setze com alcalde (1964-1983), diputat provincial, Procurador en Corts, President de la Diputació de Tarragona (1980-1988), diputat a les Corts per Convergència i Unió (en les legislatures de 1982 i 1986), conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya (1988-1992), delegat del Govern de la Generalitat a Madrid (1993-2002) i president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (2002-2004). El 29 de juliol de 1996 fou nomenat fill predilecte de la vila de Montblanc.

 

INVESTIT D’HONOR: Albert Abello Hierro

Nascut a Tarragona, el març del 1960. Aquest empresari i polític va començar la seva carrera professional com a venedor de peix. El 1987, amb tan sols 27 anys va muntar Anna Pons, el seu primer negoci, una cadena d'aliments congelats amb 13 establiments a la zona del sud de Catalunya. El 2003 el negoci va ser adquirit per La Sirena. El 2006 passa a presidir la Cambra de Comerç de Tarragona.

Posteriorment, el gener del 2015 es postula com a candidat a l'alcaldia de Tarragona per Convergència Democràtica de Cataluña. En les eleccions municipals del 2015 va entrar al consistori i el seu partit va passar de set a tres regidors. Va morir d'un infart el 20 de desembre del 2017 a Tarragona.

 

 

2010

PREGONER: Xavier Graset i Forasté

Nascut a Vila-seca, el febrer del 1963, periodista. Llicenciat en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Format en origen a la premsa comarcal, no ha deixat de publicar a la revista del seu poble El Pont de Fusta. Ha col·laborat en setmanaris com El Temps, i en diaris com El Periódico de CatalunyaLa VanguardiaMetro i actualment a El Punt Avui i Nació Digital. També ha treballat a TV3, en diversos programes d'entreteniment de la productora El Terrat; ha presentat el concurs 12 punts i el magazín Artèria 33, i ha col·laborat a Sense títolEl club(S)avisCom som, i a les tertúlies d'Els matins i del 23.24. A Canal Reus TV va presentar Situacions extraordinàriesTaules d'economia i Etiqueta negra.

Des del 1987 treballa a Catalunya Ràdio, on ha dirigit i realitzat els programes El món s'acabaTot gira i De 4 a 7. Ha estat durant set anys corresponsal a Madrid i sotsdirector d'El matí de Catalunya Ràdio. Ha dirigit i presentat a Catalunya Ràdio la tertúlia diària d'actualitat L'oracle (de 15 a 16h), i la seva versió estiuenca, anomenada Líquids. A partir de la temporada 2015-2016 presenta el programa Més 324, un programa de debat emès de dilluns a dijous després del Telenotícies vespre.

 

INVESTIDA D’HONOR: Núria Solé Pérez

Nascuda a Tarragona, l’abril del 1977, periodista. Ha estat presentadora del Telenotícies migdia, de TV3 durant els últims 9 anys. Abans havia dirigit els informatius de la cadena de notícies 3/24, on va donar l'anunci de benvinguda als telespectadors en nom del canal, i de l'informatiu juvenil Info-K. També ha copresentat, juntament amb Sílvia Cóppulo, (S) avis. Va presentar la Marató de TV3 contra les malalties neurodegeneratives, amb Roger de Gràcia. El 2015 va presentar la segona franja del programa matinal de TV3, Els matins, en substitució de la presentadora Helena García Melero. Des de maig de 2017 presenta el Telenotícies Comarcal de TV3.

 

2011

PREGONER: Roger de Gràcia i Colet

Nascut a Barcelona, l’abril del 1975, periodista. És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha destacat com a presentador del programa de Televisió de Catalunya Caçadors de paraules. Ha treballat a Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona, RAC 1 (al programa Minoria absoluta i a La segona hora) i a Ràdio Corbera, on tenia el seu propi programa de música, El metrònom. A TV3 ha col·laborat a La columna, de Júlia Otero, i al programa de sàtira política Polònia. També ha presentat el concurs Bocamoll i els programes OIK mentns? (2009), No me les puc treure del cap (2010-2012),  La meva (2013), on recorria els 30 anys d'història de la televisió pública. El 2014 va presentar la Marató de TV3 contra les malalties neurodegeneratives, amb Núria Solé. Des del setembre de 2016 és el director i presentador del magazín de la tarda a Catalunya Ràdio, Estat de Gràcia.

 

INVESTIDA D’HONOR: Agnés Busquets Terrassa

Nascuda a Tarragona, el novembre del 1976, actriu i escriptora. Va estudiar art dramàtic a l'Institut del Teatre a Terrassa, on es va llicenciar el 1998. Va iniciar la seva carrera professional al Col·lectiu Teatre Necessari Trono Villegas, i posteriorment a la Cia. Menudos, dirigida per Pau Miró. Des de llavors, ha col·laborat o participat amb diverses produccions teatrals, dirigides, entre d'altres, per Ramón Simó, Joan Anguera o Sílvia Sanfeliu i Elena Espejo, entre d'altres.

Va començar la seva carrera televisiva a TV3, presentant el El Club Súper3. Posteriorment va presentar el concurs en anglès Play. Posteriorment va participar a diverses produccions d'El Terrat (Malalts de teleLa Cosa Nostra o Set de notícies). Actualment col·labora amb diversos projectes de la productora Minoria Absoluta, entre els quals destaquen el Polònia i Crackòvia, ambdós emesos per TV3. A la ràdio, va col·laborar al programa La Tribu de Catalunya Ràdio, durant l'etapa de Tatiana Sisquella.

 

2012

PREGONER: René Barbier

Enòleg nascut a Tarragona el 1950, fill de viticultors d'origen francès, qui va formar part d'aquell petit grup de visionaris que van revolucionar els vins del Priorat a la dècada dels 80. La seva formació va començar a les escoles de Beaune, a la Borgonya, i Limoux, on es va diplomar com enòleg, títol que va ampliar a la Universitat de Bordeus.

El 1979 va adquirir la finca del Priorat al municipi de Gratallops, i inicia el projecte Clos Mogador, on compta amb vinyes de garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon i syrah. Posteriorment, a Clos Mogador s'uneixen el projecte Manyetes i el blanc Nelin, així com el Celler Laurona, celler en què René Barbier també està implicat i on neix el ja mític Espectacle.

 

 

 

INVESTIT D’HONOR: Albert Cabestany Gálvez

Nascut a Tarragona el 26 de juny de 1980, és pilot de trial i ha estat campió del món de biketrial, de trial indoor, campió del món per equips, entre d’altres.
És pilot professional de Trial des de 1999 i forma part de la selecció estatal i ha guanyat 11 vegades el Trial de les Nacions i 8 el Trial de les Nacions Indoor.

 

Podríem resumir el palmarès d’aquest pilot tarragoní en el següent:

Campió del món de Trial Indoor per Nacions:  2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 i 2012.

Campió del món de Trial Outdoor per Nacions: 2000, 2001, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012.

Campió del món de Biketrial: 1992.

Campió d’Espanya de Trial Indoor: 2002, 2003, 2006 i 2008.

Campió d’Espanya de Trial Outdoor: 2002.

Campió del món de Trial Indoor: 2002.

 

 

2013

PREGONER: Josep Andreu Figueras

Nascut a Tarragona el 1964 i actualment President de la Autoritat Portuària de Tarragona, és enginyer Industrial Superior especialitzat en Organització d'Empreses per l'escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Diplomat en Direcció d'Empreses i Serveis per ESADE, té també un Màster en Economia de Salut i Gestió Sanitària per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Des del 1992 ha desenvolupat diverses feines, com la de director provincial de la Mútua General de Seguros. Posteriorment va ser gerent del Col·legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona i des del 2002 fins al 2011 ha desenvolupat diferents tasques dins del grup de la Xarxa Sanitàriai Social Santa Tecla. És vocal de la Comissió d'Indústria de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, vocal de l'APEMTA, vocal en el Consell de Salut de la Regió Sanitària de Tarragona de la CEPTA. 

Discurs Josep Andreu Figueras

 

INVESTIT D’HONOR: Jordi Bort Ferrando

Nascut a Tortosa l’any 1964 és l’actual Director General de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), aquest és un organisme dependent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

 

És titulat en Hostaleria, especialitat de sommelier, pel Ministeri d’Educació de França. Ha estat director general de l’empresa Le Carte de Vins, de la societat The Wine List SL. També és soci i copropietari de l’empresa QMC Consultors, consultoria en àmbits de qualitat i gestió empresarial especialitzada en hostaleria i turisme. Abans va ser director corporatiu d’Aliments i Begudes, àrea Mèxic, per a Occidentals Hotels and Resorts, director nacional de Meliá Catering i coordinador general del Grup Semon, SA. També va treballar com a sommelier en diversos restaurants espanyols. L’any 2002 va ser nomenat president de l’Associació Catalana de Sommeliers i també és vicepresident de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommneliers.

Així mateix, té una llarga experiència docent com a professor a universitats, escoles d’enologia i d’hostaleria, i altres centres relacionats amb la restauració.

 

 

2014

PREGONERA: Laura Martínez Martin

Nascuda a Tarragona el 1978, de professió periodista. Va començar la seva carrera professional a Ràdio Móra d’Ebre, de la cadena SER. Actualment resideix a Madrid exercint com a Directora d’Esports de la Cadena SER. Aquest càrrec el va assumir als 27 anys, després d’haver estat l’enviada al Mundial de futbol a Sud-àfrica.

Pregó Laura Martínez Martin

 

 

 

INVESTIT D’HONOR: Fernando Aldecoa Llauradó

Nascut a Tarragona el 1967, llicenciat en Ciències Empresarials i amb un Màster en Direcció d’Empreses per ESADE. Va començar a treballar a Port Aventura el 1994, un any abans de la seva obertura, i des d’aleshores ha exercit diverses funcions en el projecte, inclosa la Direcció General entre 2010 i 2014.

 

 

 

 

Discurs Fernando Aldecoa Llauradó

2015

PREGONER:  Esteve Giralt Torras

 

Nascut a Mollet del Vallès el 1979, és llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB i els últims 12 anys ha treballat per RAC1 i La Vanguardia. Sempre lligat a la informació com a freelance, tant al Camp de Tarragona com les Terres de l'Ebre. Ha seguit el Nàstic a Primera i Segona Divisió, tant per ràdio com per premsa.  També ha fet feina a la televisió, redactant guions i editant reportatges informatius; comunicació institucional en l’àmbit local, i ha col·laborat amb Cadena SERCatalunya RàdioEl Mundo DeportivoCanal Reus o les revistes Descobrir Catalunya, NW Reus i Fet a Tarragona.

   Pregó Esteve Giralt Torras

 

INVESTIT D’HONOR: Fermí Fernández Franklin

 

Nascut a Londres el 1963, humorista, presentador, periodista i locutor català. És col·laborador de la productora audiovisual El Terrat. Ha estat director de dues obres de teatre i ha estat intèrpret en moltes d’altres, així com la seva aparició en molt programes de televisió a nivell català i nacional. Acaba de presentar l’obra titulada “El sommelier” que ha escrit i protagonitzat, es tracta d’un monòleg d’humor negre.

 

Discurs Fermí Fernández Franklin

 

 

2016

PREGONER:  Joan Gómez Pallarés

El Dr. Joan Gómez va néixer a Igualada l’any 1960. És doctor en Filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 1988 es va incorporar com a professor titular en l’àrea de Filologia llatina a la Universitat de Barcelona i més endavant va passar a la UAB, on és catedràtic des del 2002. L’any 2013 va ser nomenat Director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. És un apassionat de la vinya i el vi, responsable del blog DeVinis, i autor del llibre “Vinos naturales de España”.

 

 

 

INVESTIT D’HONOR:  Ramon Cugat Bertomeu

El Dr. Ramon Cugat va néixer l’any 1950 a l’Aldea. És un metge català, especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia amb prestigi internacional, especialment en el món de l'esport. Expert en lesions de genoll. Pioner en operacions d'artroscòpia a Espanya. Va ser membre de l'equip de cirurgians ortopèdics als Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Durant tota la seva vida professional ha estat lligat a la Mútua de Futbolistes de Catalunya on ha operat a milers de jugadors de totes les categories i molts del Futbol Club Barcelona.

 

 

 

 

2018

PREGONER: Toni Albà i Noya

Nascut a Vilanova i la Geltrú, és humorista, actor i director de cinema. Ha estudiat a diverses escoles de Teatre com: El Timbal, l’Institut del Teatre, a l’escola parisina Jacques Lecoq. Ha format part de l’equip del programa radiofònic Minoria Absluta, i a participat a programes de televisió com Polònia o Crackòvia.

 

 

 

 

 

INVESTIDA D’HONOR: Merche Dalmau Cortés

Nascuda a Tarragona, és propietaria i gerent del Celler Clos Galena. Va estudiar Farmàcia a la Universitat de Barcelona i un Màster en Comercialització Internacional de Vins a la UIC. Els seus vins han estat molt premiats i en el sopar dels Premis Nobel 2017 un dels tres vins que es varen servir fou el Formiga de Vellut de Clos Galena. Els seus vins formen part de la DOQ Priorat i des del 2002 elaboren vins ecològics i están adherits a la certificació ecològica de la CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).