Servicio Técnico
acces privat

Pròxim Event

  • 00 Dias
  • 00 HR
  • 00 MIN
  • 00 SEG
+

Ofrena Floral 1811

Categories: Events,Noticies

 

Des del Concilium Vinorum Tarraconensium ens hem adherit a la Ofrena Floral que ha organitzat l'Associació Setge de Tarragona 1811, que s'ha realitzat al Monument dels Herois el passat 28 de juny del 2018, on ha estat punt de trobada per fer un homenatge al Setge de 1811 coincidint amb el 207 aniversari del seu acabament.

La ciutat ha tornat a viure el cruent setge militar que va patir l’any 1811, quan l’exèrcit de Napoleó Bonaparte va rodejar Tarragona. Els habitants van defensar el nucli de la Part Alta durant 56 dies inacabables, del 5 de maig al 28 de juny. Les tropes dirigides pel general Suchet van trencar el front i van accedir a la zona defensada pel carrer de l’Assalt.

L’Ajuntament, encapçalat pel regidor Francesc Roca, i diverses entitats i institucions, han dipositat flors al peu del monument que va fer l’escultor de Móra d’Ebre Julio Antonio.

Joan Maria Maixé, secretari de l’Associació Setge de Tarragona 1811, entitat organitzadora de l’acte, ha manifestat en la seva intervenció que "les poques persones que van sobreviure van haver de suportar l’esclavatge dels francesos". Per la seva banda, el president de l’entitat, Joan Ribas, ha dit que "aquest és un homenatge a les persones i soldats que van donar la vida en la defensa de Tarragona". I Francesc Roca ha subratllat que "aquest no és un acte fet amb voluntat de revenja, i sí d’homenatge a persones que es van comportar com a herois".

Finalitzada l’ofrena floral, la Milícia Urbana de Tarragona ha fet unes salves de fuselleria i, seguidament, i un cop fet el Toc de Setge a càrrec de timbalers arribats des de diversos punts de la geografia tarragonina, la comitiva ha anat cap al carrer Assalt, per arribar a la plaça de la Font on els participants han recollit espelmes.

Seguidament s'han dirigit a les Escales de la Catedral, espai que va viure un dels episodis més dramàtics de la guerra, que s'ha omplert amb les espelmes en un moment en què la llum del dia es confonia amb la nit. Cap a les 21h, els timbalers han fet el segon Toc de Setge i l’Associació Setge de Tarragona 1811 una ofrena floral. Les salves de fuselleria han donat pas al toc de campanes a càrrec dels Campaners de la Catedral, que han posat el punt final a una jornada en record dels herois del 1811.

 

 

Author: admin